Navigatie

Wie is Nessy's Way

 

Bright blessings wees welkom 

 

Ik zal me even voorstellen mijn naam is Nessy, nee Nessy is niet de naam die ik van mijn ouders heb gekregen maar Nessy is de naam die ik bij mijn inwijding heb gekozen of nou ja zij koos mij.

Maar ik zal bij het begin beginnen.

 

Als klein meisje gaf mijn opa mij al de bijnaam 'heks van de achterweg'.terwijl al mijn andere neefjes en nichtjes een andere hadden. Trots was ik op die naam en ik kan me nog herinneren dat ik soms ook vroeg of ik echt een heks was, was je bent er een al van je geboorte ben jij de heks van de achterweg.

Toen ik begin tienerjaren van school veranderde en meer in aanraking kwam met geloof en wat dat voor mensen betekende miste ik wat. Ik dacht regelmatig bij mezelf waarom heb of ken ik dat gevoel niet.

Mijn ouders hebben me vrij opgevoed zodat ik zelf kon besluiten of ik wildegeloven en in wat.

De Bijbel en het christendom pasten niet bij mij vele stromingen bezocht en bestudeerd maar telkens liep ik vast, zo nieuwsgierig als ik werd zocht ik verder zo ben ik in een moskee geweest en andere prachtige gebouwen waar ze hun geloof samen tot uiting brachten. Maar telkens voelde ik me daar niet thuis.

Toen het internet bij ons in huis kwam zocht ik regelmatig naar geloven en hun geschiedenis meer en meer werd ik dieper en dieper getrokken in mijn zoektocht er is toch ook wel een plek voor mij!

Pas na een paar jaar ontdekte ik het word Wicca (de moderne heks) en wat mensen daar achter deden en voelde, me hart werd warm en ik bestelde een boek (terug denkend een vreselijk tiener boek) al heeft het me in die jaren goed geholpen. Want ja ik was de vreemde eend in de grote vijver genaamd voortgezetonderwijs. 

Bezems en pentagrammen opende een deur voor mij, het klikte maar dit was het niet helemaal maar ik kwam dichterbij!  Toen mijn broer op mijn ik denken 13de thuis kwam met een (gothic/alternatief) meisje ontdekte ik dat zij heks was/is. Samen hebben we veel gesproken en is zij naast me boek me eerste ontmoeting geweest met mijn bestemmingspad... Toen hun relatie ten einde kwam hielden wij contact als een grote zus hielp zij mij en hadden we goede gesprekken. Naar mate de tijd verder ging werd ons contact minder door de maatschappelijke wereld.. ik studeerde en zij verhuisde.. zachtjes doofde het vlammetje van mijn geloof met ons verminderde contact. Me leegte was er niet want ik was een puber en deed wat ik wilde..

 

Een aantal jaren later voelde ik de drang weer waar hoorde ik wie was ik.. ik dacht terug aan mijn vroegere zoektocht terug aan mijn opa en zijn bijnaam voor mij.. 

 

Daar ging ik weer het internet op de stromingen  binnen de Wicca bestuderen..

Jeetje wat was er veel veranderd in een paar jaar wat kan je veel vinden .. maar iedere stroming coven of groep die ik vond sloot niet aan bij mij ! Delen waren ik maar delen waren dat ook NIET..

Tegen mijn twintiger jaren was ik er over uit ik ben heks en ik ben Solo. Ik draai mee in het jaarwisseling en doe mijn dingen totdat er een leermeester of meesteres op mijn pad zou komen zoals vroeger ook gebeurde.

ik geloofde daar in zodra de God en Godin  klaar voor mij zijn en ik klaar voor hun ben zal iemand mij meenemen op dat pad!

 

Jaren gingen voorbij ik hadden vrede met mijn wijze van leven ik hadden balans in wat van mij was en wat van de maatschappij. Tot op een zekere avond ik werkte in de horeca achter de bar en daar kwam een mannelijke verschijning binnen .. geïntrigeerd door deze verschijning zocht ik mijn weg in mijn werk ik schonk hem wat en ging weer verder.  Tot het moment dat ik een deel van zijn tattoo zag een halve pentacle  nieuwsgierig dat ik was vroeg ik hem er naar en hij liet de andere helft zien..  aan het einde van die avond zaten we in gesprek aan de bar en vertelde hij over zijn pad zijn leven en zijn heks zijn...  wow oké heks een echt heks ontmoeten ik gewoon hier aan mijn bar hij sprak openlijk geweldig maar waarom kon ik dat niet. Waarom kan ik mijn twee werelden niet combineren..  tot hij uitsprak "Als de tijd daar is sta ik voor je klaar en weet je me te vinden"

Verbaasd bleef ik achter was hij dan die persoon waar ik op gewacht had, die mij mee zou nemen op het pad

Naar een aantal maanden stelde ik man partner aan hem voor en vroeg ik of zijn aanbod nog stond.

Samen met mijn partner begonnen wij aan de training. Maanden gingen voorbij en meer en meer kwam ik thuis. Het gevoel van geloven liefhebben en vertrouwen hebben in de God en Godin groeide.

Toen de inwijding inzicht kwam voelde ik me sterk en stond ik op het pad waar ik moest zijn. De eenheid de passie en mijn geloof groeide. Toen onze leermeester verhuisde en het contact wat bemoeilijkt werd door de afstand vonden wij mijn partner en ik een nieuwe begeleiders. Samen groeide we tot wat we waren en kwam ons gesprek op de inwijding en handfasting  waarom we wel burgelijkgetrouwd waren maar niet gehandvast.  Ik vertelde dat ik die spirituele trouwgelofte pas kon doen als ik ook officieel ingewijd zou zijn.

 

En daar kwam het dan zij vroeg om toestemming om dat te doen vereerd als ik was stemde ik en mijn partner daar op in.. 

 

De afspraken werden gemaakt en de datum geprikt vrijdag 30 mei 2014 werd ik en mijn partner ingewijd tot de Oude Religie. Een mooi intense beleving vol ememoties.

Daar stond ik en bood ik me aan!

Vanaf die dag zou ik Nessy heten een naam met geschiedenis en emotie

Een naam die ik sinds mijn tiener jaren eigen had gemaakt om duidelijk te maken dat monsters ook mooi konden zijn.. 

 

In de zomer van dat jaar stormde ik binnen in de wereld van ondernemerschap eerst veilig onder de vleugels maar alles samen doen. Tot eind dat jaar de keuze aan mij was of ik dit wilde voortzetten.

 

Mijn hele ziel en zaligheid zei ja en na veel overleg heb ik de keuze gemaakt. Ja ik gaat door maar dan wel op mijn manier..

 

Toen de aanmelding bij het KVK moest komen moest er een naam komen voor mijn onderneming

Na veel wikken en wegen kwam een vriendin met dit is jou pad toch dit is wat jij moet gaan doen voor je zelf  waarom word het dan niet jou weg.

 

En zie hier 

 

Nessy's Way 

Ontwaakte mijn weg mijn pad gevuld met mooie eerlijke producten!!!

 

Wees welkom en voel je net zo thuis hier als ik me voel!

© 2015 - 2019 nessy's way | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel