Altaar

Het altaar is een krachtplek voor het uitoefenen van rituelen. Het bestaat uit of is gemaakt van natuurlijke materialen en wordt gezien als een verlengstuk van Moeder Aarde. Een altaar kan zowel binnen- als buitenshuis worden ingericht. Binnenshuis zal het meestal een (houten) kastje of tafel zijn, maar het kan ook een kleed of een bepaalde lap stof zijn, waarop men de attributen uitstalt. Buitenshuis kan het altaar bestaan uit natuurlijke elementen, zoals bijvoorbeeld (een drietal) planken, grote keien of boomstronken. 

Sommige hebben een vaste plek in hun huis ingeruimd voor een altaar, anderen installeren hun altaar voorafgaand aan een ritueel en ruimen het na afloop weer op. In het laatste geval is het wellicht handig om de altaarbenodigdheden in een specifiek daarvoor bestemde doos, kist, koffer of mand bij elkaar op te bergen; zo heb je alles compleet en kun je het altaar afwisselend binnen of buiten opstellen.

Op het altaar liggen de standaardbenodigdheden, die bij het uitoefenen van rituelen worden gebruikt. Welke dat precies zijn, kan per persoon verschillen. Een ieder zal een eigen, vaste indeling van de voorwerpen op het altaar hebben, met daarbij in ieder geval het pentakel, de athame, de chalice, de staf, een muziekinstrument, wierook (en wierookbrander) en kaarsen. Daarnaast kan een altaar worden aangevuld met voorwerpen (kralen, stenen, schelpen, beeldjes, bloemen, kruiden, spiegels enz. enz.), die van belang zijn en/of die een speciale rol spelen in het te houden ritueel.

© 2015 - 2021 nessy's way | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel